Aster Menu

Microsoft 365 Defender onderschept indringers bij voordeur

12-05-2021

Veel bedrijven gebruiken virusscanners. Deze hebben één nadeel: ze detecteren wat zich al op je computer bevindt. Idealiter controleer je ook aan de voordeur. Microsoft 365 Defender onderschept aanvallen nog voor ze jouw werkplek bereiken.

Mensen werken vaker op afstand. Dit maakt het voor bedrijven lastiger om zicht te houden op de veiligheid van werkplekken. Met steeds meer data in de cloud en een toename in aanvallen, is het verstandig om gebruik te maken van het zero trust-model van Defender, als aanvulling op de virusscanner.

Defender: never trust

Zero trust is een strenge benadering van security. In plaats van aannemen dat alles achter de corporate firewall veilig is, gaat zero trust uit van het tegengestelde, namelijk wantrouwen.

Zero trust vertrouwt niemand, ook geen medewerkers. En terecht: in de praktijk vormen medewerkers het grootste risico. Elk verzoek en elke handeling wordt beoordeeld als een potentieel gevaar. ‘Never trust, always verify’, luidt het devies.

Daarnaast worden bewegingen van gebruikers gelimiteerd volgens de just-in-time en just-enough-access principes. Hierdoor kunnen zij doen wat ze behoren te doen, maar blijven de mogelijkheden daarbuiten beperkt. Tenslotte wordt bij zero trust de impact van mogelijke aanvallen geminimaliseerd. Dit gebeurt onder meer door uitgebreide encrypties en visualisaties.

Domein-overstijgend

Microsoft 365 Defender bestaat uit drie onderdelen: Endpoint, Office 365 en Identity, met elk zijn eigen unieke taak. Endpoint werpt een dam op tegen extra security-issues door werken in de cloud. Microsoft Defender for Office 365 beschermt je Office 365-omgeving tegen bedreigingen als phishing, e-mailfraude, malware en dataverlies. Identity beheert tenslotte je identiteitsrisico’s, zodat criminelen geen toegang kunnen krijgen tot jouw persoonlijke gegevens en bedrijfsdata.

Microsoft 365 Defender maakt voor dit alles gebruik van kunstmatige intelligentie en onderschept gevaren op een domein-overstijgende manier. Juist bedrijven die ook ná corona flexibel en op afstand willen blijven werken, doen er goed aan de kansen die zero trust biedt serieus te onderzoeken.

Lees ook:

De 6 meest gemaakte security-fouten in het mkb

Eén op de vijf Nederlandse mkb-bedrijven is weleens slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. Bovendien hebben mkb-ondernemers in Europa veel vaker te…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten