Aster Menu

Achter Aster: ‘Je doet het voor de mensen’

05-11-2018

Aster verwelkomt graag jong ICT-talent. De afgelopen periode hebben we Sam, Rowin, Thom en Joey welkom mogen heten. Als klant van Aster krijgt u mogelijk met ze te maken. Ze stellen zich graag aan u voor.

Sam van Osnabrugge (19 jaar, system engineer/trainee)

“Tot zeer recent had ik niets met ICT. Tijdens een stage in een computerwinkel kwam ik erachter hoe leuk het is om mensen te helpen. Daarmee raakte alles in een stroomversnelling. Ik heb maandenlang ongelofelijk veel zelfstudie gedaan op het gebied van ICT. Daardoor kon ik mijn opleiding – MBO 4 IT-beheer – versneld doorlopen. Ik ga nu een dag per week naar school en de andere dagen werk ik bij Aster. De technische kant van het vak is ongelofelijk boeiend. Hoe moeilijker de uitdaging, hoe leuker ik het vind. Security heeft mijn bijzondere interesse. In mijn vrije tijd ben ik daar veel mee bezig. Ik hoop op termijn op dat vlak ook wat voor Aster te kunnen betekenen. Aster is een mooi bedrijf: sociaal, met oog voor resultaat. Die houding past perfect bij mij.”

Rowin Heerings (19 jaar, system engineer/trainee)

“Mijn vader was werkzaam in de ICT, dus ik was al jong bekend met de computerwereld. Als kind speelde ik games en op de middelbare school begon de technische kant van computers me meer te trekken. Ik ging zelf computers samenstellen. Ik voerde her en der kleine tweaks uit om te zien welk verschil bepaalde onderdelen maken. Als je er eenmaal vertrouwd mee bent, is het net LEGO: je weet precies wat wel past en wat niet. Inmiddels ben ik derdejaars MBO ICT-beheer en werk ik vier dagen per week voor Aster. Volgend jaar ga ik duaal een hbo-opleiding volgen. Ik hoop daar meer specifieke kennis op te doen en een richting te vinden binnen ICT waar ik verder in kan. ICT is een leuk en uitdagend vakgebied.”

Thom van der Linden (20 jaar, fulltime system engineer)

“Als kind vond ik het al leuk om alles uit te zoeken. Als we thuis een nieuwe tv of computer hadden gekocht, wilde ik meteen weten welke functies die hadden en hoe die precies werkten. Op mijn twaalfde wilde ik graag spelletjes spelen op de computer, maar dat kon niet op de onze. Toen heb ik, met behulp van internet, zelf een computer gebouwd. Toen ik aan het einde van mijn periode op de middelbare school een keuze moest maken, wist ik al zeker dat ik ICT wilde doen. In juni heb ik mijn opleiding Systeembeheer op niveau 4 afgerond. Bij Aster zit ik bij Operations, maar ik mag ook naar klanten toe. Dat vind ik het mooist. Techniek is ontzettend interessant, maar uiteindelijk doe je het voor de mensen.”

Joey Hoogerbrug (21 jaar, system engineer/trainee)

“Als kind gamede ik veel, maar verder had ik niet veel met pc’s ofzo. Nu is dat anders. Ik mocht het eerste jaar overslaan van mijn studie Beheer & ICT aan mboRijnland. Vier dagen per week werk ik nu als trainee bij Aster. Ik krijg tickets, problemen van klanten, in de schoot geworpen. Dat is heel uitdagend. Zelfs als problemen hetzelfde zijn, is de oorzaak dat vaak niet. Ik moet op zoek naar de oorzaak én naar een oplossing. Dat maakt het werk uitdagend. Het is net een puzzel die opgelost moet worden. Het verschil met school is groot. Daar leer ik servers installeren, hier moet ik servers onderhouden. Dat is even twee, drie stappen verder.”

Lees ook: Aster verdubbelt aantal leerwerkplaatsen

 

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten