Aster Menu

'Samenwerking met Aster bespaart ons veel tijd'

Zig Zag Forms uit Zoeterwoude is een drukkerij gespecialiseerd in de productie van doordrukformulieren, onder meer voor de logistieke sector. Directeur Ferry Szabo wil zich richten op zijn kernactiviteiten en vertrouwt de automatisering toe aan Aster.

Een vrachtwagen parkeert voor de leveranciersingang van Zig Zag Forms. In de trailer staan metersdikke rollen wit en gekleurd papier. Binnen afzienbare tijd zal dit papier z’n weg vinden naar de klanten van Zig Zag Forms, maar dan in de vorm van vervoersdocumenten, pakbonnen, schadeformulieren en vele andere documenten. Andere papierrollen eindigen als kassabonnen in winkels of als storingsbonnen bij installatiebedrijven.

Tablet

“De formulieren die wij produceren, hebben één ding gemeen”, vertelt directeur Ferry Szabo. “Ze dienen als bewijsvoering. Bijvoorbeeld voor de overdracht van goederen of het vastleggen van een overeenkomst. Dankzij de doordruk beschikken alle partijen over dezelfde informatie, die daardoor juridisch gezien ook zeggingskracht heeft.”

Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer Download nu gratis
Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer
In deze download leest u hoe uw organisatie efficiënter en productiever wordt door uw documentbeheer te optimaliseren.
  • Uw voor- en achternaam
  • Vul hier uw mailadres in

“Het grote voordeel van papier”, vervolgt Ferry, “is dat het nooit storingen geeft. Dus ook installatiebedrijven die primair met tablets werken, gebruiken onze formulieren als back-up, bijvoorbeeld als de tablet geen bereik heeft of kapot is.”

Automatisering

Bij Zig Zag Forms gaat alle tijd en aandacht naar het produceren van formulieren en het efficiënt laten draaien van de drukkerij. Maar om succesvol te blijven, is ook doorontwikkeling van automatisering en digitalisering van groot belang. Een professionele IT-partner is daarom absolute noodzaak.

Ferry: “Ik wil alléén bezig zijn met onze kernactiviteiten, niet met verbindingen, servers en updates. In het verleden besteedden we duizenden ongeschreven uren per jaar aan hardware en automatisering. En zelfs daarmee was het een uitdaging om up to date te blijven. Als drukkerij kun je, zelfs met een fulltime IT’er in dienst, nooit op tegen de kennis en ervaring van een professionele IT-partij.”

Cloud

Aster is sinds 2011 verantwoordelijk voor het IT-beheer en de digitalisering van de werkomgeving. De samenwerking begon met het overzetten van de fysieke telefooncentrale naar een VoIP-omgeving. Enkele jaren daarna bracht Aster de werkomgeving naar de cloud.

“We hebben in een ver verleden een aantal inbraken gehad”, blikt Ferry terug. “Daarbij zijn ook computers meegenomen en is er veel schade aangericht aan onze servers. Toen kostte het dagen om alles weer aan de gang te krijgen. Dat was een van de redenen om met Aster over te stappen op de cloud. Zij regelen de hosting, de back-ups, de updates en de beveiliging.”

Proactief

“Wij hebben er totaal geen omkijken naar, mede dankzij de proactieve opstelling van Aster. Ze komen met ideeën. En als ik zelf iets voorstel, wordt dat snel geïmplementeerd. Valt er iets uit, dan is er meteen een noodoplossing en is het in mum van tijd opgelost. De samenwerking met Aster bespaart ons gewoon ontzettend veel tijd. En toch ook geld. Want ja, natuurlijk betaal je voor extern IT-beheer. Maar vergeet ook niet wat de kosten zouden zijn als je dit allemaal zélf zou doen.”

“Het belangrijkste”, besluit Ferry, “is de match tussen de mensen onderling. Aster communiceert helder en staat altijd open voor feedback. Ik voel alle ruimte om tips te geven voor verbetering. Dan is de reactie: goed dat je het aangeeft, we gaan ermee aan de slag. Dat werkt heel prettig samen

 

Compliance en security zijn voor ons cruciaal

Martin Stelleman, Directeur Race Winning Brands
Lees meer

Lees ook:

Schrijf je in voor onze Office 365 instructievideo’s

Office 365 instructievideo's krijgen een permanente plek in onze dienstverlening. In deze korte filmpjes deelt Ingrid de Bont wekelijks handige…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten