Aster Menu

Compliance en security zijn voor ons cruciaal

Een motorsportrace mag dan officieel beginnen met de groene vlag, de basis voor de felbegeerde overwinning wordt gelegd op een rustig industrieterrein in Nieuw-Vennep. Daar produceert Race Winning Brands hoogwaardige onderdelen voor internationale motorsporten. Het bedrijf groeit net zo snel als de racemachines die het aandrijft, dus moet ook de IT-omgeving daarin mee.

Een imponerende V8-motor in de boardroom. Felgekleurde en gesigneerde shirts van motorcross-toppers aan de muren van de kantoortuin. En zuigers in alle soorten en maten sieren de glazen vitrines in de gang. Nog voordat je als bezoeker goed en wel een introductie hebt gekregen van het bedrijf, is al duidelijk dat dit het kloppend hart – of beter gezegd: het ronkende motorblok – is van automotive- en powersports minnend Europa.

Daarvan is geen woord te veel gezegd, blijkt als we in gesprek gaan met directeur Martin Stelleman. “Loop binnen bij een willekeurige garage, trek een Honda-crossmotor open, en 90 procent zeker dat ons motorblok erin zit.”

Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer Download nu gratis
Optimaliseer uw documentbeheer
Optimaliseer uw documentbeheer
In deze download leest u hoe uw organisatie efficiënter en productiever wordt door uw documentbeheer te optimaliseren.
  • Uw voor- en achternaam
  • Vul hier uw mailadres in

Gevestigde naam

Race Winning Brands is producent en distributeur van hoogwaardige en OEM-gelijkwaardige motor- en aandrijflijn-gerelateerde onderdelen, zoals zuigers, inlaatspruitstukken en krukassen. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Amerika, is eigenaar van tien merken die aftrek vinden in meer dan 70 landen wereldwijd. De bekendste daarvan is ProX, vooral populair in de wereld van motorcross.

De onderdelen worden gebruikt in powersports (motorcross, jetski, sneeuwscooters) en autosport – tot op de hoogste niveaus van Formule 1, NASCAR en NHRA aan toe. “Wij maken originele onderdelen, tegen een lagere prijs en in alle verschillende maten”, legt Martin uit. “Wij kunnen aan spullen komen die niemand anders kan krijgen. Door die positie zijn onze merken een gevestigde naam in de internationale powersports- en automotivemarkt.”

Security & data

Voor een bedrijf dat opereert in een dynamische internationale markt, luistert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de digitale werkomgeving bijzonder nauw. Aster begeleidde onder meer de transitie van lokale servers naar de cloud. Martin: “We hebben een enorme SQL-database. We importeren dagelijks 900 regels keer 150 producten. Dat alles wordt ook nog uitgesplitst, dus we hebben het over enorme hoeveelheden data die beheerd moeten worden.”

Tel daarbij de Amerikaanse component op, en het is duidelijk dat de IT-partner het zich niet kan veroorloven op het gebied van compliance en security steken te laten vallen.

Voorsprong op IT

Het beheer van de digitale werkomgeving en infrastructuur vertrouwt Race Winning Brands al sinds de dagen van voorloper PMi toe aan Aster. “Wij zaten bij de eerste lichting klanten van Aster en we zijn samen groot geworden”, vertelt Martin. “Aster sluit goed aan bij onze stijl: toegankelijk, beide benen op de grond, geen gezeur. Je voelt je welkom als klant én als persoon. Er wordt geluisterd naar wat je te melden hebt, en er is in al die jaren nog nooit iets gefactureerd wat niet klopte.”

“Race Winning Brands groeit als een speer”, vervolgt de directeur. “Die groeistuipen moeten ook IT-technisch worden ondervangen. En dat is niet altijd makkelijk, want ook ‘Amerika’ heeft een vinger in de pap. Dat is een spanningsveld. Toch zijn we er met Aster in geslaagd op het gebied van IT een flinke voorsprong te pakken op de concurrentie.”

Alles op rolletjes

In het magazijn in Nieuw-Vennep worden intussen nieuwe ladingen producten afgeleverd en orders verzameld. Honderdduizenden onderdelen liggen opgeslagen in metershoge stellingkasten. Het warehouse management system, waarop de orders binnenkomen, wordt onderhouden door Aster. Ook vandaag loopt alles weer op (span)rolletjes. Hoe het achter de schermen met IT gaat, daar houdt Martin zich zo min mogelijk mee bezig. “Ik heb er geen verstand van. Ik weet alleen of iets werkt of niet werkt. Dus dat laat ik al ruim vijftien jaar graag over aan Aster.”

Zo kan Martin zich focussen op de techniek die hem wél interesseert: remschijven, koppelingsplaten en cilinderkoppen. Kortom: ‘start your engines’, op naar de zwartwit geblokte vlag!

Loogman aster wasstraat carwash

We lopen jaren voor op de rest van de markt

Jaap Vieveen, financieel directeur Loogman Groep
Lees meer

Lees ook:

Schrijf je in voor onze Office 365 instructievideo’s

Office 365 instructievideo's krijgen een permanente plek in onze dienstverlening. In deze korte filmpjes deelt Ingrid de Bont wekelijks handige…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten