Aster Menu

Aster stapt over op next-generation beheer

30-04-2021

De moderne werkplek was al in opkomst vóór het coronavirus. Maar lockdowns gaven remote werken een extra impuls. Nieuwe manieren van werken vragen om nieuwe manieren van beheer. Microsoft Endpoint Manager zorgt voor extra veiligheid en productiviteit.

Aster stapt voor het beheer van devices over van System Center Configuration Manager (SCCM) naar Endpoint Manager. Beide zijn producten van Microsoft.

Waarom nieuw beheer?

Beheer is noodzakelijk om de apparaten van klanten veilig en up to date te houden. Het toegenomen thuiswerken door corona brengt op deze gebieden extra uitdagingen met zich mee.

Handelingen als het uitvoeren van updates, de installatie van nieuwe software en het verhelpen van storingen worden bemoeilijkt omdat de thuiswerkplek niet in verbinding staat met het bedrijfsnetwerk.

Overal dezelfde gebruikservaring

Voor aanpassingen, zoals beleidswijzigingen of (her)installaties, dient de gebruiker met zijn device naar kantoor te komen. Blijven updates en wijzigingen voor een langere periode achterwege, dan kan dit leiden tot prestatieproblemen en ondermaatse veiligheid.

Microsoft Endpoint Manager opereert vanuit de cloud en is daarmee locatie-onafhankelijk. Dit betekent dat we optimaal beheer kunnen uitvoeren, of je nu op kantoor, onderweg of thuis aan het werk bent. Je hebt overal dezelfde gebruikerservaring en bent verzekerd van een veilig device.

Op termijn wordt SCCM door Microsoft uitgefaseerd en vervangen door Endpoint Manager. Aster begint nu al met het overzetten van klanten. De overgang vindt plaats bij hernieuwing van het contract. Nieuwe klanten profiteren vanaf dag één van het nieuwe beheerplatform.

Lees ook:

Meer mogelijkheden dankzij nieuwe infrastructuur

Met ingang van 1 januari 2020 stapt Aster over op een nieuwe infrastructuur voor VPS-hosting (Virtual Machines). Wij vervangen onze…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten