Aster Menu

8 redenen waarom network security zo belangrijk is

24-08-2022

Network securityNetwork security: een preventieve maatregel om jouw netwerk en gegevens te beschermen tegen virussen, onbevoegde gebruikers en ander soort bedreigingen. Het proces vereist veel hardware apparaten en hulpmiddelen, zoals routers, firewalls en anti-malware software. Dit lijkt veel, maar elk bedrijf heeft een veilig, beveiligd netwerk nodig. Hier zijn 8 redenen waarom:

#1. Het is een belangrijk onderdeel van cybersecurity

Veel technische termen worden door elkaar gebruikt. Vaak zal er cybersecurity worden gezegd als network security wordt bedoeld en vice versa. Dit komt omdat cybersecurity de overkoepelende term is. Cybersecurity gaat over het beveiligen van alles, inclusief netwerk, maar ook apparaten en data. Bij network security richt je je eigenlijk alleen op het netwerk, wat verschillende systemen en applicaties ondersteunt. Wanneer een organisatie zich dus inzet voor beveiliging, is network security een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van een cyber beveiligingsplan.

#2. Network security beschermt gegevens

Gegevens zijn het belangrijkste bezit binnen een bedrijf, wat optimaal beschermd hoort te worden. Deze gegevens kunnen bestaan uit financiële gegevens, persoonlijke informatie en al het andere wat het bedrijf maakt tot wat het is. Natuurlijk wil je niet dat onbevoegden hier toegang tot krijgen. Bescherm je data en persoonsgegevens dus altijd. Met network security zorg je ervoor dat alle gegevens van jou blijven.

#3. Network security beschermt klantgegevens

Naast alle gegevens over het bedrijf, slaat een bedrijf vaak ook gegevens op die niet van hen zijn. Denk aan klantgegevens: dit kunnen zeer gevoelige gegevens zijn. De beveiliging van deze gegevens is volledig de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Correcte back-ups maken en hackers buiten het systeem houden is hier een belangrijk onderdeel van, dat altijd in de gaten gehouden moet worden.

#4. Network security verbetert de prestaties van het netwerk

Goede network security houdt niet alleen je netwerk veilig, het laat het ook beter lopen. Hierbij is het hebben van een goed werkend systeem belangrijk, passend bij jouw organisatie. Bij Aster kijken wij samen met jou voor de beste oplossing.

Ook interessant: Firewall: de hoeksteen van je cybersecurity

#5. Network security beschermt tegen Ransomware

Ransomware-aanvallen komen tegenwoordig vaak voor, en voor velen is dit de ergste soort aanval. Het is een type malware dat toegang heeft tot belangrijke bedrijfsdata en deze dreigt uit te lekken of te blokkeren, tenzij je losgeld betaalt. Zo’n aanval resulteert niet alleen in financiële schade, maar ook reputatie-  en vertrouwensschade. Een goed beveiligd netwerk voorkomt dit soort aanvallen. Ontdek meer over de 8 bekendste vormen van malware en hoe je deze tegenhoudt.

#6. Cyberaanvallen nemen toe

De hoeveelheid cyberaanvallen groeit. Er is technologisch steeds meer mogelijk, zo ook voor hackers. Zo kunnen ze gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Hackers hoeven dan niet eens handmatig meer systemen te hacken; ze kunnen systemen opzetten die het voor hen doen. Het is daarom als bedrijf belangrijk om mee te gaan in deze technologische ontwikkelingen en altijd up-to-date te blijven met de nieuwste apparatuur en software.

#7. Geen bescherming hebben kost geld

Zoals we al eerder zeiden, kan het niet hebben van een goed ingericht network security duur uitvallen. Ontdek bijvoorbeeld in deze blog wat voor impact een aanval kan hebben. Hoewel een goede network security vooraf wat kan kosten, betaalt het zichzelf meer dan terug.

#8. De wereld is afhankelijk van technologie

Network security is zo belangrijk vanwege de afhankelijkheid die we hebben van technologie. We gebruiken technologie haast voor alles. Voor communicatie, productie en veel meer. Er zitten camera’s in onze computers, telefoons, auto’s en zelfs in bepaald kinderspeelgoed. Je kan over iedereen wat opzoeken online. Deze afhankelijkheid zal alleen nog maar meer toenemen, dus ook de network security zou altijd up-to-date moeten blijven. Zorg daarom voor een proactief beheer van je beveiliging.

Network security van Aster

Een goed beveiligd netwerk is dus cruciaal voor een organisatie. Bij Aster ben je verzekerd van de nieuwste technologieën, de juiste kennis en 24/7 support. Daarnaast zijn wij ISO 27001 gecertificeerd, wat betekent dat de veiligheid van jouw data bij ons aantoonbaar gewaarborgd is.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul vrijblijvend je gegevens in en wij nemen contact met je op. Samen met jou bespreken we wat de beste oplossingen zijn voor jouw bedrijf.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten