Aster Menu

ICT uitbesteden: voordelen en overwegingen

24-04-2023

ICT uitbesteden

ICT uitbesteden kan voor bedrijven een slimme zet zijn. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verlagen van kosten, het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het verhogen van de veiligheid van systemen. Maar hoe weet je welke dienstverlener het beste past bij jouw bedrijf en jouw behoeften?

In deze blogpost zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken om in gedachten te houden bij het zoeken naar een ICT-dienstverlener, evenals hoe ons bedrijf, Aster, hierop inspeelt.

Voordelen van ICT uitbesteden

Organisaties kiezen er vaak voor om bepaalde aspecten van hun ICT-activiteiten uit te besteden aan externe dienstverleners. Er zijn verschillende redenen waarom ICT uitbesteden een aantrekkelijke optie kan zijn.

Kostenbesparend

Het uitbesteden van ICT-activiteiten kan kostenbesparend zijn. Externe dienstverleners hebben vaak de schaalvoordelen en expertise om efficiënter en effectiever te werken dan de interne IT-afdeling van een organisatie. Dit kan leiden tot lagere kosten en hogere kwaliteit van dienstverlening.

Flexibel

ICT uitbesteden kan de flexibiliteit en wendbaarheid van een organisatie vergroten. Externe dienstverleners kunnen snel inspelen op veranderende behoeften en nieuwe technologieën, zonder dat een organisatie zelf hoeft te investeren in het ontwikkelen van deze expertise.

Verminderde risico’s

ICT uitbesteden kan de risico’s verminderen die gepaard gaan met IT-projecten. Externe dienstverleners dragen de verantwoordelijkheid voor het beheer en de beveiliging van IT-systemen en data, waardoor organisaties zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Het uitbesteden van ICT-activiteiten is echter niet altijd de beste keuze. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke activiteiten wel of niet moeten worden uitbesteed en welke dienstverleners het beste aansluiten bij de behoeften van de organisatie.

ICT uitbesteden – overwegingen

ICT uitbesteden

ICT uitbesteden en op zoek naar een dienstverlener? Dan zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden.

1. Kennis en Expertise

Een van de belangrijkste overwegingen bij ICT uitbesteden is het vinden van een dienstverlener met de juiste kennis en expertise. Het is belangrijk om te zoeken naar een bedrijf dat de nieuwste technologieën en best practices begrijpt en deze kan toepassen op jouw specifieke bedrijfsbehoeften.

Bij Aster hebben we een team van ervaren professionals met een breed scala aan kennis en vaardigheden. We zorgen ervoor dat onze medewerkers voortdurend worden getraind en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de sector, zodat we onze klanten altijd de beste oplossingen kunnen bieden.

2. Beveiliging

Bij het uitbesteden van ICT-diensten is een van de belangrijkste aspecten de beveiliging van systemen en gegevens. Bij Aster zijn we niet alleen gespecialiseerd in het bieden van beveiligingsoplossingen, maar we zijn ook voortdurend bezig met het verbeteren van onze technologieën en processen om de beste veiligheid voor onze klanten te garanderen.

Wij hebben hiervoor een speciale beveiligingsspecialist die zich volledig richt op het monitoren van bedreigingen en het implementeren van de nieuwste beveiligingsmethoden om ervoor te zorgen dat de systemen van onze klanten altijd beschermd zijn. Bovendien bieden we 24/7 monitoring van systemen, waardoor we snel en efficiënt kunnen handelen in geval van een bedreiging.

Kennis maken met onze security diensten? Probeer onze Phishing Simulatie Tool 30 dagen gratis!

ICT uitbesteden

3. Communicatie

Communicatie is een ander belangrijk aspect bij ICT uitbesteden. Het is essentieel dat de dienstverlener duidelijk communiceert met de klant en op de hoogte blijft van hun behoeften en uitdagingen.

Bij Aster geloven we in open en transparante communicatie. We organiseren regelmatig overleg met onze klanten om hun behoeften te begrijpen en eventuele problemen op te lossen. We organiseren ook jaarlijks een Connection event om onze klanten op de hoogte te houden van onze nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van ICT.

4. Kennisdeling

Bij Aster geloven we in de kracht van kennisdeling. Onze Academy is hier een goed voorbeeld van. Hier bieden we regelmatig trainingen aan om onze klanten te helpen hun kennis op het gebied van IT te vergroten. Zo bieden we bijvoorbeeld Security Awareness trainingen aan, of trainingen op het gebied van Microsoft 365.

Daarnaast hebben we een community waar we gratis Microsoft 365-video’s delen, waardoor iedereen in een paar minuten tijd hun kennis kan vergroten.

Maar kennisdeling gaat niet alleen over het vergroten van kennis bij klanten. Het gaat ook om het vergroten van onze eigen kennis en het vinden van oplossingen door middel van samenwerking. Onze medewerkers zijn experts op hun vakgebied en delen hun kennis en expertise graag met collega’s en klanten. Op deze manier kunnen we gezamenlijk tot de beste oplossingen komen.

Aster Connection

ICT uitbesteden

Jaarlijks organiseren we ons Connection event, waarbij we onze klanten uitnodigen om te connecten met ons team en te horen over onze nieuwste producten en innovaties. Dit evenement is een uitstekende gelegenheid voor klanten om hun vragen te stellen, feedback te geven en in gesprek te gaan met onze medewerkers.

Benieuwd naar onze klantcases? Bekijk ze hier!

Ontdek onze bedrijfsvideo

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaan Marketingcookies toestaan

ICT uitbesteden door Aster

Het uitbesteden van ICT kan veel voordelen bieden voor bedrijven, waaronder kostenbesparing, verbeterde efficiëntie en meer focus op de kernactiviteiten. Bij Aster zijn we ons bewust van deze voordelen en bieden we onze klanten hoogwaardige IT-oplossingen, waarbij we ons richten op kennisdeling, communicatie en een persoonlijke aanpak.

Ons team van experts, onze focus op kennisdeling en onze persoonlijke aanpak onderscheidt ons van andere IT-dienstverleners op de markt. Bij ons krijg je niet alleen hoogwaardige IT-oplossingen, maar ook een betrouwbare partner die met je meedenkt en je ondersteunt in jouw digitale transformatie.

Wil je meer weten over onze IT-oplossingen en hoe we kunnen helpen jouw IT-omgeving te optimaliseren en te beveiligen? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten