Aster Menu Helpdesk0172 – 722 333
07-07-2022

Waarom ICT uitbesteden? 5 belangrijke redenen

ICT uitbestedenHet belang van professioneel ICT beheer is groter dan ooit. Lopen bepaalde processen stroef, of is de beveiliging niet optimaal? Dan kan dit een grote invloed hebben op het functioneren van jouw organisatie. Waar kies jij voor: ICT uitbesteden of in eigen beheer? Er zijn diverse redenen om ICT uit te besteden. Wij hebben er 5 voor jou op een rijtje gezet.

1. ICT uitbesteden bij gebrek aan kennis

Belangrijke elementen van ICT zijn netwerkbeveiliging, gegevensherstel, back-up en meer. Hoewel een interne medewerker hier enige kennis en ervaring in kan hebben, kan deze kennis niet op tegen die van een professionele IT-partner. Is er plots een storing of cyberaanval, dan kan een verkeerde aanpak grote gevolgen hebben. Een belangrijke reden voor het uitbesteden van ICT is het hebben van toegang tot deskundige kennis en ervaring waar huidige werknemers wellicht niet over bezitten.

Door ICT uit te besteden profiteer je van experts die jarenlange kennis en ervaring hebben met het oplossen en monitoren van diverse ICT-problemen. Je bent verzekerd van een proactief beheer van jouw ICT.

2. Optimale beveiliging

Het aantal cyberdreigingen stijgt in rap tempo. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat jouw werkomgeving en alle gegevens die daarbij horen optimaal beveiligd zijn. Een hack of datalek kan bijvoorbeeld al gauw resulteren in financiële schade, reputatieschade of een breuk in het vertrouwen van niet alleen huidige, maar ook potentiële klanten. Kies je ervoor ICT uit te besteden, dan ben je er niet alleen van verzekerd dat al jouw activiteiten en software beveiligd zijn, ook wordt alles 24/7 gemonitord en staan jouw bestanden veilig opgeslagen in onze zwaarbeveiligde datacenters. Daarmee is jouw cybersecurity gewaarborgd.

ICT uitbesteden

3. Altijd de nieuwste technologie

ICT uitbesteden betekent dat de activiteiten omtrent ICT in handen gelegd worden van een externe, specialistische organisatie. Waarom is dit zo’n groot voordeel? Technologische ontwikkelingen binnen de wereld van ICT gaan razendsnel, wat het lastig maakt om altijd up-to-date te zijn. Besteed je ICT uit, dan ben je altijd verzekerd van de nieuwste technologieën en softwarepakketten, zonder te hoeven investeren in kennis en apparatuur.

4. Kosten besparen en beheersen

ICT uitbesteden bespaart kosten. Omdat je geen aparte medewerker nodig hebt, zijn er geen kosten als salaris, trainingen en een werkplek. Daarnaast kom je niet voor onverwachte kosten te staan: bij Aster betekent ICT uitbesteden een vast maandelijks bedrag waarbij wij 24/7 voor jou klaarstaan. Ook hoef je niet te investeren in software updates en vernieuwingen op het gebied van ICT en ICT beveiliging.

5. 24/7 staan wij voor je klaar

Een storing, hack, of ander soort probleem kan soms niet wachten tot kantooruren. Een groot voordeel van ICT uitbesteden is dan ook dat er altijd iemand voor je klaarstaat tijdens urgente momenten. Je krijgt bij Aster ICT een eigen omgeving waar je tickets kunt melden, we hebben een chatfunctie die je altijd kunt benaderen of bel voor persoonlijke hulp onze helpdesk.

ICT uitbesteden

ICT beheer en beveiliging uitbesteden

Denk je er ook aan om jouw ICT beheer uit te besteden? Bij Aster ICT kun je terecht voor maatwerk. Onze datacenters zijn ISO 27001 gecertificeerd. Daardoor ben je verzekerd van een beveiligd ICT beheer.

Wil jij je ICT uitbesteden? Of wil je meer weten over de diensten die we voor je uit handen nemen? Ontdek wat Aster voor jouw ICT beheer doet of vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten