Aster Menu

Leonardo versterkt security-dienstverlening Aster

31-08-2022

De veiligheid van systemen en applicaties staat bij steeds meer organisaties boven aan de agenda. Enerzijds is er druk vanuit de wetgever, anderzijds wordt ook intrinsiek de noodzaak meer gevoeld: een hack of datalek heeft grote impact op de financiën en reputatie van een organisatie.

Met de aanstelling van Leonardo van de Weteringh als Vulnerability Assessor/Security Auditor zet Aster een volgende stap in de versterking van haar security-aanbod.

Internetcriminelen zitten niet stil. Aanvallen worden geavanceerder en komen steeds vaker uit onverwachte hoek. Daarom legt Leonardo zich binnen Aster volledig toe op het uitbreiden en optimaliseren van de security-dienstverlening.

Vulnerability Assessments

Leonardo is Vulnerability Assessor/Security Auditor. In goed Nederlands: Leonardo onderzoekt kwetsbaarheden in (cloud)-applicaties en -systemen en brengt deze in kaart. Vervolgens adviseert hij organisaties over mitigerende acties. Daarnaast houdt Leonardo veiligheidskwesties nauwlettend in de gaten. In de IT-wereld wordt dit ook wel ‘blue teaming’ genoemd.

“In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het auditen en scannen van systemen en applicaties”, vertelt hij. “We auditen onder meer cloudapplicaties als Microsoft 365, Microsoft Azure en Office 365 volgens internationale beveiligingsstandaarden. De resultaten zetten we in een rapport, de vulnerability assessment. Klanten gebruiken die als blauwdruk voor het implementeren van verbeteringen.”

Phishing Tests

Criminelen gebruiken vaak e-mails, tekstberichten of betaalverzoeken om gegevens te achterhalen of om iemand over te halen om geld over te maken. Dit heet phishing. Aster biedt klanten de mogelijkheden om gebruikers te toetsen op hun waakzaamheid tegen phishing.

“Datadiefstal is vaak te herleiden tot phishing”, zegt Leonardo. “Dit moeten bedrijven koste wat kost vermijden. Daarom hebben wij een Phishing Test omgeving opgesteld waarmee organisaties op veilige wijze personeel kunnen trainen en de bewustwording kunnen vergroten.”

Nieuw Security-aanbod

De online veiligheid van klanten heeft voor Aster de hoogste prioriteit. Daarom biedt Aster – naast phishing tests – ook Microsoft 365 Cloud Security Auditing & Vulnerability Scanning en IT Infrastructure Vulnerability Scanning. Aster, gecertificeerd voor ISO 27001 voor informatiebeveiliging, heeft ook een gratis Security Awareness Training, om bewustwording onder personeel te vergroten.

“Wij geven de klant inzicht in de beveiliging van zijn IT-infrastructuur en cloudomgeving. Zo kunnen wij samen risico’s inschatten van kwetsbaarheden en deze op de juiste wijze mitigeren.”

Dat geeft voldoening, zegt Leonardo. “Mijn werkzaamheden zijn complex en uitdagend. Ik kan mijzelf continu op de proef stellen en nieuwe dingen aanleren. Met die nieuwe kennis en ervaring kan ik klanten steeds beter bijstaan en zelf ook nieuwe security-tests blijven maken. Zo geeft Aster mij de vrijheid om mezelf door te ontwikkelen als security specialist.”

Maak kennis met Leonardo

  • Begonnen als stagiair, sinds de zomer in dienst
  • Houdt van eSports op PlayStation en Xbox
  • Bowlt graag met vrienden
  • Is KNVB-scheidsrechter op amateurniveau

Lees ook:

Network security

8 redenen waarom network security zo belangrijk is

Network security: een preventieve maatregel om jouw netwerk en gegevens te beschermen tegen virussen, onbevoegde gebruikers en ander soort bedreigingen.…

Lees meer
Hulp op afstand
Vul hier de code in die u van ons krijgt:
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten